Χαμηλών τόνων άνθρωπος και δίχως να θέλει να προκαλεί με τις ενέργειές του και τις δηλώσεις του. Έτσι και ο Σπύρος Ρισβάνης παρότι δεν… κρύφτηκε για το ποδοσφαιρικό του παρελθόν με τον Παναθηναϊκό δεν θέλησε να πει κάτι ακραίο. Θα μπορούσε να το κάνει αλλά δεν το έπραξε. Αυτό που επισήμανε όμως πέρα απ’ όλα είναι πως εν τέλει του έκανε καλό που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πως στην Λεωφόρο θα κλείσει τα αυτιά του απ’ όσα θα του φωνάζουν όπως έχει κάνει και άλλες φορές. Όσο για τον Ολυμπιακό η αποφασιστικότητά του για να πετύχει παραμένει ουσιαστική και δεδομένη.
Ειδικότερα ο Ρισβάνης στο 2ο σκέλος της συνέντευξής του στο Gazzetta.gr και τους άλλους απεσταλμένους στο Ζέεφελντ επισήμανε για:
Το εάν νιώθει έτοιμος για τον Ολυμπιακό: Είναι λογικό να υπάρχει ο ανταγωνισμός σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω να μείνω στην ομάδα.
Τον Χάσι και το τι θέλει: Είναι ένας προπονητής που ξέρει το τι ζητάει από τους παίκτες του. Θέλει να ξεκινάει από πίσω η οργάνωση. Πιστεύω πως πάμε καλά και ελπίζουμε να βγει το πλάνο του.
Την διαφοροποίηση για τον ίδιο: Ο πρώτος παίκτης που αρχίζει το παιχνίδι είναι ο στόπερ. Για μένα είναι διαφορετικό σε σχέση με το πως έπαιζα αλλά προσπαθώ ακούγοντας τους βοηθούς και τον προπονητή.
Το μέγεθος του Ολυμπιακού και το εάν άργησε να το συνειδητοποιήσει: Όχι από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα το κατάλαβα. Νιώθω το μέγεθος και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω.
Το εάν είχε μιλήσει με κάποιους πριν πάει Ολυμπιακό ή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ουσιαστικά δεν μίλησα τόσο πολύ με κάποιους. Έκανα την δουλειά μου μέχρι το τελευταίο ματς. Ναι είχα μιλήσει με Καρίμ για την ομάδα. Έδωσα το καλύτερο στον Πανιώνιο και μετά ήρθε η στιγμή για εδώ.
Το που θα πρέπει να βελτιωθεί: Πρέπει να δουλέψω στην ταχύτητά μου και λίγο στην δύναμη. Πήρα πολύ εμπειρία, έχω κάνει πολλά παιχνίδια και νιώθω έτοιμος για να είμαι στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
Το κατά πόσον θα είναι έτοιμος για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς ο Ολυμπιακός: Ναι νομίζω πως υπάρχει από τους προπονητές ένα πρόγραμμα και ξέρουν το πως να το διαχειριστούν όλο αυτό και θα είμαστε έτοιμοι. Ξέρουν οι ίδιοι το τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να σας πω εγώ.
Το φιλικό με τον Πανιώνιο για τον μικρό Βαγγέλη: Εύχομαι πραγματικά το παιδί να γίνει καλά. Θέλω και εγώ να καλέσω τον κόσμο να έρθει. Εννοείται πως θα ήθελα να την δω γεμάτη τη Νέα Σμύρνη.
Τους πολλούς Έλληνες στην προετοιμασία: Ναι όντως πρώτη χρονιά έχει τόσους πολλούς Έλληνες στην προετοιμασία. Εύχομαι όλοι να αξιοποιούν τους παίκτες από τις Ακαδημίες και να παίρνουν και Έλληνες παίκτες.
Τον ίδιο και την συνέχεια: Πάντα σκέφτεσαι το παραπάνω. Το πρώτο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι να κάνεις σταθερά βήματα.
Την ερώτηση του Gazzetta.gr για το ποδοσφαιρικό του παρελθόν στον Παναθηναϊκό, το εάν έχει παράπονο από το πως έφυγε και το εάν το βλέπει τώρα ως μία ρεβάνς: Όχι ρεβάνς δεν είναι για μένα. Με έδιωξαν ουσιαστικά από τον Παναθηναϊκό. Δούλεψα καθημερινά στην συνέχεια. Μετά όλα πήγαν καλά για μένα. Θέλω να συνεχίσω το ίδιο.
Το ότι τον κατηγόρησαν για πιο σκληρό παιχνίδι με Παναθηναϊκό: Σε όλα τα παιχνίδια είμαι ακριβώς έτσι. Πάντα έπαιζα έτσι. Θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα που είμαι.
Το εάν τον είχε προσεγγίσει ξανά ο Παναθηναϊκός: Όχι δεν γνωρίζω κάτι. Μπορεί με τον μάνατζέρ μου. Δεν ξέρω κάτι για Παναθηναϊκό και νέα επαφή εγώ.
Το πως θα είναι να παίξει ξανά σε ντέρμπι αιωνίων αλλά με Ολυμπιακό: Ναι είναι πολύ ωραίο ντέρμπι. Τώρα θα είναι το ανάποδο. Θέλω να παίξω και σε αυτό. Πρώτα να είμαι σταθερός.
Το πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό: Νομίζω ότι και πέρυσι ήταν λίγο καλύτερο. Ελπίζω να είναι λίγο καλύτερο. Οι πιο μικρές ομάδες κοντράρουν τις πιο μεγάλες. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό.
Τους παίκτες που ξεχωρίζει και τον Ανσαριφάρντ: Σίγουρα είναι πολύ καλός παίκτης ο Μιλιβόγεβιτς που έφυγε από Ολυμπιακό. Και ο Αραούχο πολύ δυνατός. Γενικά υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Εντάξει ο Καρίμ δουλεύει πολύ. Το απέδειξε αυτό. Έχει δείξει πως είναι πολύ καλός παίκτης. Θα τα καταφέρει.
Τον Μπεν: Ο Μπεν ναι εάν αρχίσουμε τώρα να λέμε είναι πολλοί παίκτες. Και αυτός πολύ καλός παίκτης. Κράτησε την ομάδα και της έδωσε βαθμούς.
Το ότι στον Ολυμπιακό είναι αρκετά παιδιά από τον Πανιώνιο: Ναι είναι πολλοί παίκτες. Είναι το καλύτερο. Και ο Χουτεσιώτης και ο Καπίνο με έχουν βοηθήσει πολύ. Τους ευχαριστώ πολύ.
Τα πρότυπά του μετά από ερώτηση του Gazzetta.gr: Ένας αμυντικός που μου αρέσει πολύ είναι ο Τιάγκο Σίλβα. Από Ελλάδα και ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς.
Το εάν θέλει να επιλέξει αντίπαλο για Ευρώπη και την… Ρεάλ και εάν θα επιθυμούσε να παίξει ποτέ στο Μπερναμπέου: Δεν έχω παίξει ποτέ Τσάμπιονς Λιγκ. Όποιο γήπεδο και να είναι θα είναι φοβερό. Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό είναι η Φέγενορντ. Και για μένα το ίδιο. Ότι είναι πιο καλό για την ομάδα. Για Ρεάλ τώρα βλέπουμε (σ.σ. χαμόγελα).
Το τι θα ακούσει στην Λεωφόρο και εάν θέλει να πει κάτι παραπάνω για την φυγή του από τον Παναθηναϊκό: Σίγουρα θα ακούσω διάφορα. Ήδη τα άκουσα με Πανιώνιο. Θα κλείσω τα αυτιά μου. Θα υπάρχουν αυτά. Όχι δεν έχω να πω κάτι άλλο για Παναθηναϊκό. Μπορεί κάποια στιγμή να πω. Μου είπαν φεύγεις. Μου έκανε καλό απ’ ότι φαίνεται. Με βοήθησε. Μου είπαν φεύγεις και δεν πας προετοιμασία.











