Ο προπονητής του Κάνσας Μπιλ Σελφ και ο συνεργάτης του Κέρτις Τάουνσεντ φέρονται να παραβίασαν τους κανονισμούς του NCAA!
Συγκεκριμένα το πειθαρχικό επιτελείο της λίγκας ανέφερε ότι το Κάνσας «διέπραξε άσχημες και σοβαρές παραβιάσεις κανόνων που υπονομεύουν σημαντικά και απειλούν το NCAA Collegiate Model» εμπλέκοντας τον προπονητή και τον assistant coach ότι «ενθάρρυναν του υπαλλήλους και συμβούλους της Adidas να επηρεάσουν τους Elite παίκτες των high schools να υπογράψουν με το Κάνσας».
Οι Jayhawks κατηγορούνται για παραβιάσεις κανονισμών επιπέδου «Ι» δηλαδή τις πιο σοβαρές που θα μπορούσαν να κάνουν. Σύμφωνα με τους κανόνες, ο προπονητής ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή αποκλεισμού ενός ολόκληρου χρόνου από τα καθήκοντά του.











