Τον σκόρπισε στους πέντε ανέμους…
O λόγος για τον Αχιλλέα Φαρσάλων ο οποίος στο γήπεδο της Τερψιθέας επιβλήθηκε του τοπικού Μαχητή με 1 – 5 και πάει με «αέρα» στον ημιτελικό του κυπέλλου της Τετάρτης με την Δόξα Αργυροπουλίου. Χατ – τρίκ από τον Βούλγαρη και δύο τέρματα από τον Αποστόλη Τσιανάκα για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Καραμπούζης το γκολ της τιμής για τον Μαχητή.
Γράφει ο Άλκης Σούρλας
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μαχητή να ελέγχει τον ρυθμό και στο 1ο λεπτό να χάνει την πρώτη σημαντική του ευκαιρία. Ο Τσιώμης έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε δυνατά όμως η προσπάθειά του κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτσουκέρα. Οι παίκτες του Γιώργου Καμάκα συνέχισαν να πιέζουν και στο 20’ έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα. Ο Κουρούκης μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το πλασέ ο Κουτσουκέρας όμως πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
Οι «κιτρινόμαυροι» κόντρα στην ροή του αγώνα ευτύχησαν να προηγηθούν όταν στο 25’ ο Βούλγαρης πλάσαρε έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Μόσιαλου. Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και στο 27’ έχασε ακόμη μια ευκαιρία. Ο Μπένος κοντρόλαρε έξω από την περιοχή έκανε το σουτ ο Μόσιαλος όμως μπλόκαρε.
Ο Μαχητής προσπάθησε να αντιδράσει βγήκε μπροστά και στο 34’ έχασε διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Μπαλαμώτης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή ο Κουτσουκέρας όμως ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε ο Τσούτσης εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων, έκανε την σκαστή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει όμως ελάχιστα άουτ.
Το παιχνίδι είχε συνεχή ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν με τον Αχιλλέα στο 41’ να χάνει ακόμη μια. Ο Μπένος έκανε την σέντρα εν κινήσει ο Τλούπας έπιασε την κεφαλιά η μπάλα όμως πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μόσιαλου.
Ότι δεν κατάφερε ο υψηλόσωμος αμυντικός το έκανε πράξη και πάλι ο Βούλγαρης λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Ζαγγανάς τσίμπησε όμορφα την μπάλα και ο πολύπειρος εξτρέμ με ψύχραιμο τελείωμα μέσα από την μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και για την ομάδα του.
Όπως έκλεισε το ημίχρονο για τους «κιτρινόμαυρους» έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Στο 56’ ο Μπένος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αποστόλης Τσιανάκας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά «έγραψε» το 0 – 3.
Με την σέντρα οι παίκτες της Τερψιθέας βγήκαν στην επίθεση και έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια ο Καραμπούζης έγινε αποδέκτης της μπάλας, βγήκε τετ α τετ με τον Κουτσουκέρα και με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.
Αυτό το γκολ θα μπορούσε να ξαναβάλει τους «μπλε» στο παιχνίδι αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική πάσα. Οι «κιτρινόμαυροι» από την άλλη με το σκορ υπέρ τους έκαναν περισσότερο διαχείριση δυνάμεων και προσπαθούσαν να βρούνε χώρο με αντεπιθέσεις. Με την είσοδο του Σβερκούλη οι παίκτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έγιναν πιο δραστήριοι και στο 64’ έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο 19 χρόνος μέσο επιθετικός έκανε όμορφη κάθετη στον Βούλγαρη αυτός πάτησε περιοχή όμως το πλασέ του με το εξωτερικό εξουδετέρωσε ο Μόσιαλος.
Οι δύο παίκτες ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν και στο 4ο γκολ των γηπεδούχων. Στο 70’ ο Σβερκούλης πάσαρε στον Βούλγαρη και αυτός με ψηλοκρεμαστό πλασέ εν κινήσει έδωσε και πάλι «αέρα» τριών τερμάτων στην ομάδα του πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο του χατ τρικ για το 2015.
Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Ο Καραμπούζης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας έγινε αποδέκτης της μπάλας το πλασάρισμα του όμως έδιωξε εντυπωσιακά ο Κουτσουκέρας.
Το κερασάκι στην τούρτα για τον Αχιλλέα μπήκε στο 82’. Ο Σβερκούλης εκτέλεσε ένα φάουλ κοντά στο σημείο του κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Αποστόλη Τσιανάκα που με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το τελικό 1 – 5. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάτι αξιόλογο με τον Αχιλλέα να πανηγυρίζει μια μεγάλης έκτασης νίκη η οποία θα του δώσει σημαντική ενέργεια για την δύσκολη συνέχεια.
Οι Συνθέσεις
Μαχητής Τερψιθέας (Γιώργος Καμάκας): Μόσιαλος, Ζητούνης, Παπαδημητρίου (76’ Σιαμαντούρας), Τσούτσης, Μουμίν, Τσιώμης, Μπαλαμώτης, Καραμπούζης, Κουρούκης, Ταστεμερίδης, Τσένος (76’ Τζορμακλιώτης).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσουκέρας Ν., Κουτσουκέρας Θ., Τσούλης (45’ Πατσιούρας), Τσιανάκας Απ., Τσιανάκας Β., Αντωνιάδης, Κατσανάκαης, Τλούπας, Μπένος (60’ Σβερκούλης), Βούλγαρης (75’ Θεοχάρης), Ζαγγανάς.
Διαιτητική Τριπλέτα
Κουκούλης, Πατέτσος, Σπανούλης.



















