Τους έβαλαν στα καλάθια οι Γκρίζλις (Video)
[youtube Hq7wHjnuih0&feature]
Υστέρα από μεγαλειώδη εμφάνιση των ψηλών του το Memphis επικράτησε στο Los Angeles των Clippers με 90-88 ισοφαρίζοντας 3-3 και οδήγησε τη σειρά σε έβδομο αγώνα που θα γίνει στην έδρα του.
Η μέχρι πρότινος κακή παρουσία του Zach Randolph (18 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 3 κοψίματα) και του Marc Gasol (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ) είχε στοιχίσει στις “αρκούδες” που είχαν βρεθεί πίσω με 3-1 όμως με την απόδοση τους σε αυτό το παιχνίδι θύμισαν το δίδυμο που πέρυσι στον πρώτο γύρο είχε διαλύσει κάθε αμυντικό σύστημα των San Antonio Spurs.
Με τους ψηλούς τους σε τόσο καλή βραδιά οι Grizzlies έδειξαν από την αρχή στους Clippers πως δεν είχαν σκοπό να τους αφήσουν να προκριθούν στον δεύτερο γύρο και προηγήθηκαν 25-16 στην πρώτη περίοδο με τον Rudy Gay (13 πόντοι) και τον Mike Conley (13 πόντοι, 9 ασίστ) να ανοίγουν το δρόμο προς τη νίκη.
Παρότι ο Gasol ήταν ασταμάτητος και τέλειωσε το ημίχρονο με 13 πόντους ο Kenyon Martin (10 πόντοι) ήρθε από τον πάγκο για να “ξυπνήσει” τους Clippers στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Χάρη στον βετεράνο πάουερ φόργουορντ η ομάδα του Vinny Del Negro μάζεψε τη διαφορά και μείωσε 35-34 για να πάει τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα βρισκόμενη πίσω στο σκορ 42-38.
Η μάχη μόλις είχε ξεκινήσει και ο Blake Griffin (17 πόντοι) πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή μόνο που το ίδιο συνέβη και με τον Zach Randolph. Για κάθε καλάθι που δεχόταν στην άμυνα από τον πάουερ φόργουορντ των Clippers ο “Zibo” απαντούσε άμεσα με τον ίδιο τρόπο στην επίθεση, ενώ είχε και τη βοήθεια του Gasol ο οποίος σκόραρε άλλους 10 πόντους στην τρίτη περίοδο η λήξη της οποίας βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 66-66.
Από τη στιγμή που ο Conley είχε περάσει χειροπέδες στον Chris Paul (11 πόντοι, 7 ασίστ) ο οποίος πέτυχε μόλις ένα πόντο στο τέταρτο δωδεκάλεπτο οι Clippers στράφηκαν στον Erick Bledsoe (14 πόντοι, 6 ασίστ). Ο 22χρονος πλέι μέικερ με το τελευταίο του καλάθι στην αναμέτρηση τους έδωσε διαφορά 8 πόντων (76-68), αλλά το Memphis κατάφερε να την καλύψει γρήγορα με ένα σερί 10-0.
Ο Gay με τον Conley έβαλαν πάλι μπροστά τις “αρκούδες” και αφού ο δεύτερος με τρίποντο έκανε το σκορ 83-80 με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν για τη λήξη ο Randolph ανέλαβε να τελειώσει το παιχνίδι. Με δυο συνεχόμενα καλάθια έφερε τους Grizzlies στο +5 (87-82) και με 1/2 βολές στα 23.1 δευτερόλεπτα “σφράγισε” τη νίκη, καθώς το τρίποντο του Randy Foye στη συνέχεια δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
“Δεν θα σημαίνει τίποτα”
Παρά τη νίκη που κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης και της επέτρεψε να παίξει τον έβδομο αγώνα της σειράς στην έδρα της ο Lionel Hollins τόνισε πως δεν θα σημαίνει τίποτα εάν οι Grizzlies δεν κερδίσουν και το επόμενο παιχνίδι: “Ολα θα κριθούν πλέον σε ένα παιχνίδι. Τόσο εμείς όσο και οι Clippers έχουμε τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης πράγμα που σημαίνει πως εάν δεν περάσουμε στον δεύτερο γύρο αυτή η νίκη δεν θα σημαίνει τίποτα”.
Ο Chris Paul από την άλλη αναφέρθηκε τόσο στον δικό του τραυματισμό όσο και σε αυτόν του Blake Griffin και υπογράμμισε πως οι εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτούς τους δυο: “Κανένας μας δεν είναι 100% έτοιμος αυτή τη στιγμή. Εσφιξα τα δόντια για να παίξω και το ίδιο έκανε και ο Blake. Η ομάδα όμως δεν εξαρτάται αποκλειστικά εμάς. Ότι και αν έγινε σε αυτό το παιχνίδι έχουμε ακόμα μια ευκαιρία για να προκριθούμε”.
Πηγή:nba.sport24.gr












