Του “κεφαλιού” τους στον Πλατύκαμπο
Και όχι με την κακή έννοια καθώς οι “μικροί” της ομάδας του Πλατυκάμπου δείχνουν ότι δύσκολα θα “παραδοθούν” και θα γνωρίσουν κάποια ήττα, καθώς κέρδισαν στην έδρα τους και την πρωτοπόρο Προοδευτική Ανάβρας με 2 – 0. Μάλιστα οι παίκτες του Βαγγέλη Στεφάνη κατάφεραν και πήραν αυτή τη νίκη με δύο κεφαλιές μετά από εκτέλεση κόρνερ. Σε γενικές γραμμές πάντως ήταν μία αναμέτρηση που είχε μεγάλο πάθος ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους με τον διαιτητή να χρειάζεται να σφυρίζει πολλές φορές φάουλ, στις δυνατές μονομαχίες των παικτών.
Νίκη για την ομάδα του Πλατυκάμπου που μείωσε τη διαφορά από τους αντιπάλους και από τη δεύτερη θέση βρίσκεται μόλις ένα τρίποντο μακριά, έχοντας συγκεντρώσει έως τώρα 41 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η Προοδευτική Ανάβρας αισθάνεται πλέον τους αντιπάλους της να καταφθάνουν προς την κορυφή καθώς παρέμεινε στους 44 βαθμούς.
Δυνατό το ξεκίνημα των γηπεδούχων που με το καλημέρα κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της Ανάβρας. Συγκεκριμένα ο Μαυρομάτης στο 1ο λεπτό, αφού έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ελίχθηκε όμορφα και αφού βρήκε τον κατάλληλο χώρο, “εξαπέλυσε” ένα σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζικόπουλου.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Έτσι ο Σχοινάς στο 29′ έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή και δεξιά για την εκτέλεση φάουλ, με τον ποδοσφαιριστή να “γεμίζει” στην “καρδιά” την περιοχής εκεί όπου ο Γκόγκας πήρε τη κεφαλιά που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Παϊτέρη.
Στο 38′ νέα χαμένη φάση για τους γηπεδούχους όταν ο Σεΐζης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και αφού έφτασε μέχρι τη περιοχή από πλάγια αριστερά δοκίμασε το σουτ με τον Τζικόπουλο να αποκρούει και τη μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω στον Μπαρούτα που δοκίμασε νέο σουτ εκ νέου, αλλά αρχικά οι αμυντικοί και έπειτα και πάλι ο τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα.
Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν από πλευράς Προοδευτικής. Ο Μπελιάς στο 40ο λεπτό μετά από γέμισμα της μπάλας βρέθηκε απέναντι από τον Παϊτέρη, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε, έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο ο νεαρός τερματοφύλακας σε κόρνερ.
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, Τέρμα που πέτυχαν οι γηπεδούχοι με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Έτσι στο 60′ ο Παϊτέρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, εκεί όπου στο δεύτερο δοκάρι ο Μαυρομάτης έκανε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, που βρήκε πρώτα στο δοκάρι για να καταλήξει μετέπειτα στα δίχτυα για το 1 – 0.
Ενώ στο 66′ οι παίκτες του Βαγγέλη Στεφανή έκλεψαν την μπάλα στην άμυνα της Ανάβρας με τον Παϊτέρη να δοκιμάζει το σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από τον ίδιο παίκτη ακολούθησαν ακόμα τρία άστοχα σουτ, που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη είτε για λίγα εκατοστά είτε λόγω τερματοφύλακα. Αρχικά στο 79′ και στο 81′ ο παίκτης είδε τη μπάλα να περνά άουτ και στο 80′ ο ΤΖικόπουλος του είπε “όχι”.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης. Στο 88′ ο Αργύρης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με στόχο το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κοτρώτσιος σηκώθηκε μόνος του και ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Ανάβρας για το 2 – 0, “σφραγίζοντας” μία σημαντική νίκη.
Οι Συνθέσεις
ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου (Βαγγέλης Στεφανής): Παϊτέρης Π.Σ., Καραχάλιας, Χαρταλάμης, Τσούτσας, Κοτρώτσιος, Τζουρτζουκλής, Μαυρομάτης (72′ Γκέκας), Μπαρούτας (72′ Πατσούρας), Αργύρης (90’+ 3′ Ρουμπιές), Παϊτέρης Π.Ν., Σεΐζης.
Προοδευτική Ανάβρας (Κώστας Κουτσούκης): Τζικόπουλος, Μπάτσικας (77′ Καραφίλι), Καρακώστας (77′ Μαλλιάρας), Γκόγκας, Τριανταφύλλου, Μπουζώνας, Γάκης, Παρλάντζας (39′ Γκιόσι), Κατσιούλης, Σχοινάς, Μπελιάς.
Διαιτητική Τριπλέτα
Βλιώρας, Κυρίτσης, Κοτούμπας Δ.






















