«Το επόμενο βήμα του Σάρας δεν θα έχει να κάνει με το μπάτζετ»! (gTV)

Τι μπορούν να περιμένουν οι μπασκετόφιλοι από τη Ζάλγκιρις, ποιες είναι οι προσδοκίες για φέτος κι εν πάση περιπτώσει, ποιο θα είναι το μέλλον του Γιασικεβίτσιους; Ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ούρμπονας βρίσκεται στην Αθήνα και απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις στην κάμερα της EuroLeague Greece!

Κάποτε είχε πει ότι δύσκολα θα γινόταν προπονητής, διότι ήξερε πως… θα πήγαινε φυλακή. «Ξέρω πως δεν έχω την υπομονή να διαχειριστώ τυχόν λάθη», έλεγε o Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και γελούσε. Προφανώς, όμως, η ιδέα ωρίμασε μέσα του, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να του κάνει την πρώτη πρόταση της ζωής του για να γίνει χεντ κόουτς το καλοκαίρι του 2012 και τις Ζάλγκιρις Κάουνας, Μακάμπι να του προσφέρουν τη θέση του ασίσταντ, αφού προηγήθηκε η δήλωσή του ότι θέλει να γίνει προπονητής, αλλά να μάθει σωστά και σταδιακά τη δουλειά. Τελικά, διάλεξε το σπίτι του. Το πρώτο. Την ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε. 

Το 2014 κρέμασε τη φανέλα, για να φορέσει το κοστούμι του βοηθού στο πλευρό του Γκιντάρας Κράπικας. Πλέον ο Σάρας απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση, οδηγώντας πέρσι τη Ζάλγκιρις στο Final 4 έπειτα από 19 χρόνια κι επιβεβαιώνοντας πως είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στο λιθουανικό μπάσκετ έπειτα από τον Άρβιντας Σαμπόνις και την υπερηχητική ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, το 1999! Το μεγάλο ζήτημα πλέον έχει να κάνει με το μέλλον του και ο ίδιος επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι προτιμά τα μικρά, αλλά σταθερά βήματα, τιμώντας το συμβόλαιό του με τη Ζάλγκιρις ενώ στο μεσοδιάστημα προέκυψε η προοπτική των Τορόντο Ράπτορς.

Οι Λιθουανοί αντιμετωπίζουν απόψε (26/10, 21:00) τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ και ο δημοσιογράφος του 24sek.lt, Ντονάτας Ούρμπονας που ακολουθεί τη Ζάλγκιρις τα τελευταία χρόνια και ο λογαριασμός του στο Twitter αποτελεί πηγή ενημέρωσης για όλα τα μπασκετικά θέματα που αφορούν τους συμπατριώτες του, απάντησε στα ερωτήματα της EuroLeague Greece που αφορούν την ομάδα του Κάουνας και τον Σάρας. Ανέφερε, δε, πως «ούτε εμείς οι Λιθουανοί δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο αγαπάει τη Ζάλγκιρις»!

Πηγή: gazzeta.gr