Το καλοκαίρι του νέου «ερυθρόλευκου» λίφτινγκ!

Πέραν του θέματος του προπονητή ο Ολυμπιακός και φέτος θα προχωρήσει σε αρκετές μεταγραφές το καλοκαίρι. Πάει για 8 – 10 προσθήκες και αρκετές αποχωρήσεις.

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Όταν ο Ολυμπιακός προσέλαβε τον Τάκη Λεμονή το πρότζεκτ εξαρχής ήταν να κλείσει την σεζόν και παράλληλα να κοιτάζει η ομάδα για ξένο προπονητή. Κυρίως από Ιβηρική αλλά και από Γαλλία με κάποιες περιπτώσεις να είναι ήδη γνωστές και εδώ καιρό όπως των Μοντανιέ και Γκαρντ. Από το Gazzetta.gr είχατε ενημερωθεί από χθες πως το σενάριο ο Λεμονής να κέρδιζε πόντους ενόψει καλοκαιριού εξασθένησε για τα καλά μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Υπάρχει φυσικά η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται αλλά ο Ολυμπιακός του β’ μέρους δεν βγάζει μία τέτοια σιγουριά για αυτό το ματς, τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ξέχωρα από το ζήτημα του προπονητή που λογικά θα… κλειδώσει μέσα στον Μάϊο ή και λίγο νωρίτερα ο Ολυμπιακός βγάζει πλάνο για μεταγραφές. Θα κάνει από 8 – 10 ενώ πέραν των Καρντόσο και Λεάλι θα υπάρξουν και αρκετές ακόμα αποχωρήσεις. Υπάρχει ο Ντα Κόστα που δύσκολα θα συνεχίσει, υπάρχουν τα ερωτηματικά με Τσόρι, Μάριν και Καμπιάσο και αρκετά άλλα θέματα που είναι ανοιχτά. Ο Ρισβάνης για παράδειγμα πιάνει Λιμάνι και εντάσσεται στο ρόστερ, όμως ο Σιώπης ίσως φύγει στο εξωτερικό και δεν… χωρέσει. Σε πρώτη φάση εφόσον τελικώς δεν γίνει και κίνηση για κίπερ ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην αγορά για 1 με 2 στόπερ, για 1 αρ. μπακ, 1 ή 2 παίκτες για τον άξονα, 1 επιτελικό, 1 εξτρέμ και 1 και ίσως 2 φορ. Προφανώς βέβαια και το τελικό πλάνο θα βγει σε συνεργασία με τον προπονητή που θα αναλάβει να… χτίσει την ομάδα από τα μέσα Ιουνίου και μετά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ

Αναφορικά με τους δανεικούς ο Γιαννιώτης θα επανέλθει στο ρόστερ ενώ επιθυμία των ανθρώπων των Πειραιωτών είναι να δουν ξανά πίσω και τους Λαϊφη και Γιαννιώτα. Ο Σιόβας ίσως βρει πρόταση που να τον καλύπτει για να μείνει έξω και ενώ οι Ομάρ, Ζντιέλαρ και Πάρντο – όπως έχουμε τονίσει ξανά – δείχνουν επίσης προτίμηση προς το εξωτερικό. Ο Μπεν ενδεχομένως να είναι μία περίπτωση παίκτη που να τεθεί επί τάπητος για να γυρίσει ενώ και οι Βέργος και Καραμάνος θα προτιμούσαν να συνεχίσουν έξω. Όσο για τους Κολοβό και Γούτα εδώ και καιρό είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν στο Βέλγιο. Τέλος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα των πιτσιρικάδων. Πόσους θα κρατήσει διότι αυτό έρχεται σε συνάρτηση και με ανοιχτά θέματα του ρόστερ.

Πηγή: sport-fm.gr