Αμούστακος, με μαλλί πολύ διαφορετικό από τα στυλ που επέλεξε να… λανσάρει όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας φτάνοντας σε σημείο ν’ αποτελεί fashion icon, ο «Μπεκς» πήρε την… πρώτη κρυάδα ως μέλος του τμήματος ανδρών της Γιουνάιτεντ πριν από ακριβώς 26 χρόνια.
Η πρώτη του εμφάνιση ήρθε στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, σε παιχνίδι κόντρα στη Μπράιτον, η οποία κατάφερε ν’ αποσπάσει ισοπαλία από τους «κόκκινους διαβόλους» με το τελικό 1-1.
Ασφαλώς, ο 17χρονος, τότε, Ντέιβιντ Μπέκαμ, βρισκόταν στον πάγκο και πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Αντρέ Καντσέσλκις.
Εκείνη ήταν και η μοναδική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα μέχρι και το 1994. Παραχωρήθηκε δανεικός στην Πρέστον, επέστρεψε, κέρδισε έδαφος και η ιστορία τα επόμενα χρόνια έγραψε: έξι πρωταθλήματα Premier League, δύο Κύπελλα Αγγλίας, δυο Community Shields, ένα Champions League κι ένα Διηπειρωτικό.











