Το πρώτο… Χ στην ιστορία των Αγώνων
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Χειμερινών Αγώνων ένα μετάλλιο… μοιράζεται στα δύο, με τις δύο αθλήτριες να κατακτούν αμφότερες το χρυσό, στον τελικό της κατάβασης των γυναικών, με χρόνο 1:41.57.
Ασημένιο μετάλλιο δεν απονεμήθηκε, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η επίσης Ελβετίδα Λάρα Γκουτ η οποία είχε χρόνο 1:41.67. Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή της Βρετανίδας Τσέμι Άλκοτ, η οποία κατέβαλε υπερπροσπάθεια, παρά τον τραυματισμό που την ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες, τερματίζοντας στην 19η θέση, 1.86 δευτερόλεπτα πίσω από τις νικήτριες με χρόνο 1:43.43
«Μετά από όλα όσα πέρασα, είμαι πολύ υπερήφανη. Ξέρω ότι ακούγεται αλλόκοτο σε κάποιους, ειδικά όταν έχουμε «κατεβάσει» τόσο δυνατή ομάδα στο Σότσι, όμως για μένα η 19η θέση είναι σαν να πήρα το χρυσό», σχολίασε η 31χρονη, η οποία στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις έχοντας ως… ενθύμιο 42 σπασμένα οστά. Η πρώτη συμμετοχή της στους Αγώνες ήταν πριν από 12 χρόνια στο Σολτ Λέικ Σίτι.











