“Τρίποντο”… ψυχολογίας!

Η ΑΕΛ πήρε αυτό που έψαχνε. Καθώς νίκησε με 1 – 0 τον Αιγινιακό εκτός έδρας και πανηγύρισε τρεις σημαντικούς βαθμούς ενόψει και του… ρεπό της 8ης αγωνιστικής. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Θανάσης Πινδώνης. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες τον αγώνα. Στο γήπεδο ο Βαγγέλης Πλεξίδας.

Γράφει ο Μπάμπης Βασιλείου

Αναγνωριστικά λεπτά δίχως σημαντική φάση

Οι γηπεδούχοι όμως προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν. Πριν καν την συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα, ο Κουτσοσπύρος στην μόνη φάση που… “φάνηκε” στο πρώτο μέρος “πάτησε” ωραία για τον Πόποβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων.

Στην συνέχεια η ΑΕΛ ανέβηκε, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα προσπάθησε να απειλήσει στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Περίκο από καλή θέση, σούταρε, αλλά τελευταία στιγμή ο Ροντρίγκο έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ άουτ κατέληξε και το σουτ του Νεμπεγλέρα στο 23΄ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν φορούσε αυτός το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά ο Μουλόπουλος!

Γκολ ο Πινδώνης, “βράχος” ο Δεληζήσης

Στην επόμενη σημαντική ευκαιρία η ΑΕΛ ευτύχησε να σκοράρει! Ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτέλεσε όμορφα φάουλ, ο Πινδώνης πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Τόλιο, που έπεσε στην πορεία της μπάλας, με το 0 – 1 να είναι γεγονός! Ενώ στην συνέχεια δεν είχαμε κάποια σημαντική φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Και δη μπροστά από την εστία του Αποστολίδη, καθώς ο Δεληζήσης δεν άφηνε να περάσει τίποτα! Είχε… “σβήσει” κυριολεκτικά τον Κουτσοσπύρο, τον οποίο είχε και… νευριάσει! Με αποτέλεσμα ο επιθετικός του Αιγινιακού να βλέπει την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το υπέρ σκορ της ΑΕΛ.

Ίδια εικόνα, παραλίγο… διπλασιασμός!

Στο δεύτερο μέρος ο ροή του αγώνα δεν άλλαξε. Η εικόνα παρέμεινε ίδια με την ΑΕΛ να έχει την υπεροχή. Ωστόσο αυτοί που έφτασαν πρώτη στην αντίπαλη περιοχή ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Κουτσοσπύρος στο 49΄έκανε το σουτ, αλλά ο Αποστολίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Το οποίο εκτελέστηκε ο Λιόλιος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Όμως και οι “βυσσινί” είχαν ευκαιρία για γκολ και μάλιστα μεγάλη. Λάθος διώξιμο του Τόλιου, ο Νεμπεγλέρας πήρε την μπάλα, έβγαλε για τον Περίκο, αυτός “έσπασε” μέσα στην περιοχή για τον Στεφανίδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα ο Αιγινιακός πίεζε όλο και περισσότερο. Όμως δεν δημιούργησε κάποια απειλητική στιγμή.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε δύο λεπτά στο 86΄και στο 87΄οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του αρχηγού Μουλόπουλου (το περιβραχιόνιο πέρασε όχι στον Νεμπεγλέρα, αλλά στον Δεληζήση), αλλά και του πρώην παίκτη της ΑΕΛ Αραμπατζή. Έτσι το 0 – 1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης, με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει νίκη μετά από την 31 Οκτωμβρίου με αντίπαλο τον Πιερικό!

Οι Συνθέσεις

Αιγινιακός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Ροντρίγκο, Ζούρκος, Πολύζος (79΄Τέλλος), Φαμπίνιο, Καζάκης, Πόποβιτς (59΄ Δεμιρτζόγλου), Κουτσοσπύρος.

ΑΕΛ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κουρτεσιώτης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Πινδώνης, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (89΄Καρανίκας), Σουάνης (37΄Μπιλά), Περίκο (66΄Τζούνιορ), Στεφανίδης.