Τρίτωσε η ισοπαλία για την ΑΕΛ…
Μετά τις ισοπαλίες με Πανιώνιο (εντός) και Λαμία (εκτός), ήρθε η 3η συνεχόμενη και μάλιστα «λευκή» ισοπαλία για την ΑΕΛ στο ματς με τη Ξάνθη για τη τελευταία αγωνιστική των play out.
Η ΑΕΛ υποδέχθηκε στο AEL FC Arena τη Ξάνθη με το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου να έχει μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Η αναμέτρηση είχε ελάχιστες σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με την ομάδα της Ξάνθης να είναι αυτή που «καίγονταν» για τους τρεις βαθμούς, λόγω του ότι έπαιζε τη κατηγορία και τη «μάχη» της παραμονής μαζί με τον Πανιώνιο.
Η πρώτη φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε μόλις στο 3ο λεπτό για τη Ξάνθη. Ο Ντε Αμορίμ δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Κρίστινσον αντέδρασε σωστά κι έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η απάντηση από την ΑΕΛ στις ευκαιρίες σημειώθηκε στο 16′. Ο Βινίσιους έκανε τη σέντρα και ο Γκάμπριελ Τόρζε έπιασε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Κοβάσεβιτς έπιασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κρίστινσον χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα μπλόκαρε τη μπάλα.
Στην επανάληψη και στο 61ο λεπτό η ΑΕΛ βρέθηκε στην επίθεση και στη περιοχή της Ξάνθης, με τον Σεσέροβιτς να πλασάρει και να στέλνει όμως τη μπάλα ψηλά άουτ.
Το παιχνίδι όσο πήγαινε προς το φινάλε δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη φάση μέχρι και το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Στελιάνο Φίλιπ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Άμπαντ να αποκρούσει δύσκολα τη μπάλα και να τη βγάλει σε κόρνερ.
Αυτή, ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς και το 0 – 0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ξάνθη…
Οι Συνθέσεις
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Φιλίπ, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (83′ λ.τ. Μιχαήλ), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Σεσέροβιτς, Τόρζε, Πινακάς, Βινίσιους.
Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ).

Διαιτητικό «Κουαρτέτο»
Σιδηρόπουλος, Κωσταράς, Δημητριάδης, 4ος Κατσικογιάννης.











