Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις 76-79: Οι Λιθουανοί βύθισαν κι άλλο τη Φενέρ, στο 1-5 οι Τούρκοι!

Η Ζάλγκιρις επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με σκορ 76-79 στην Ulker Sports Arena και υποχρέωσε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πέμπτη ήττα της σε έξι αγώνες στην EuroLeague!

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στην Ulker Sports Arena, εκεί όπου ο Νάντο Ντε Κολό ηγήθηκε επιθετικά της Φενέρμπαχτσε σκοράροντας για το 17-15 στο 8:29 κι έχοντας 9 πόντους με 3/5 δίποντα και 1/1 τρίποντο σε αυτό το διάστημα. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ισχνό προβάδισμα, ο Μπόμπι Ντίξον ανέβασε τη διαφορά στο +7 κάνοντας το 36-29 με 2/2 βολές ενώ η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 40-33, παίρνοντας δεύτερες ευκαιρίες με τα επιθετικά ριμπάουντ (5) και υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς σε 8 λάθη.

Από την άλλη πλευρά, η Ζάλγκιρις σούταρε με 64.3% στο δίποντο (9/14) και παρουσίασε πολυφωνία στην επίθεση, ρίχνοντας τη διαφορά στον πόντο με το καλάθι του Μάριους Γκριγκόνις. Μάλιστα ο Άλεξ Πέρεζ ισοφάρισε σε 47-47 στο 25:47 όμως η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε άμεσα και ο εκπληκτικός Ντε Κολό έκανε το 59-50 λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου!

Η Ζάλγκιρις έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει με τα δυο συνεχόμενα τρίποντα των Χέις, Ουλάνοβας (69-67, 35:33), οι Ντατόμε και Ουίλιαμς έδωσαν λύσεις στην επίθεση της Φενέρ όμως ο Γκριγκόνις έδωσε το προβάδισμα στους Λιθουανούς, κάνοντας το 76-77 στα 9″ για το τέλος! Ο Ομπράντοβιτς κάλεσε timeout, ο Βέσελι αστόχησε εξ επαφής, ο Γκριγκόνις μάζεψε το ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ από τον Ντατόμε και έκανε το τελικό 76-79 από τη γραμμή των βολών αφού το τρίποντο… απελπισίας του Κώστα Σλούκα δεν βρήκε στόχο!

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-33, 59-52, 76-79.

Πηγή: gazzeta.gr