Φτερούγισμα πρόκρισης στο Πριγκιπάτο από τους “αετούς”

Φτερούγισμα πρόκρισης στο Πριγκιπάτο από τους “αετούς”

Η Μπενφίκα, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να βρίσκει δίχτυα, πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη στο Πριγκιπάτο, καθώς επικράτησε με 3-2 της Μονακό, πετυχαίνοντας μία σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Μπορεί η πρώτη τελική στο ματς να ήρθε από την Μπενφίκα στο 8′, μέσω του Άνχελ Ντι Μαρία, ωστόσο η Μονακό ήταν κυρίαρχη στο αρχικό κομμάτι του αγώνα και “σφυροκοπούσε” την εστία του Τρουμπίν. Στο επόμενο λεπτό, οι Μονεγάσκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με τον Μπεν Σεγκίρ, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ουκρανού τερματοφύλακα των “αετών”, αστοχώντας για λίγα εκατοστά. Όμως, ο 19χρονος Μαροκινός επιθετικός των γηπεδούχων δεν αστόχησε στο 13′ και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τη Μονακό. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μετά το προβάδισμα της γαλλικής ομάδας και το εκρηκτικό της ξεκίνημα, αφού είχε τρεις προσπάθειες στην εστία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο 37′ η Μπενφίκα έφθασε κοντά στο γκολ με τον Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός σταρ εξασφάλισε λίγο χώρο μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μάγετσκι έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Οταμέντι νίκησε τους πάντες στον αέρα, όμως η κεφαλιά του έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία και κάπως έτσι, η Μονακό διατήρησε το προβάδισμά της στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Φτερούγισμα πρόκρισης στο Πριγκιπάτο από τους “αετούς”Φτερούγισμα πρόκρισης στο Πριγκιπάτο από τους “αετούς”
uefa.com

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Μπορεί η Μονακό να είχε δοκάρι στο 47′ με σουτ του Εμπολό, ωστόσο η Μπενφίκα ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό. Οι αμυντικοί των γηπεδούχων ήταν απρόσεκτοι, ο Μάγετσκι έκανε λανθασμένη έξοδο και δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, με τον Παυλίδη να πλασάρει σε κενή εστία, κάνοντας το 1-1. Δέκα λεπτά μετά, οι Πορτογάλοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε ο Σινγκό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ’ όλα αυτά, οι Μονεγάσκοι πήραν ξανά το προβάδισμα, με τον Μαγκασά να σκοράρει από κοντά για το 2-1 στο 67′. Όμως, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Ο Καμπράλ με κεφαλιά έκανε το 2-2 στο 84′ και τέσσερα λεπτά μετά, ο Αμντουνί ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Μπενφίκα. Ο Ελβετός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Ντι Μαρία και με κεφαλιά έγραψε το 3-2 στο 88′.

ΓΚΟΛ: 13′ Μπεν Σεγκίρ, 67′ Μαγκασά – 48′ Παυλίδης, 84′ Καμπράλ, 88′ Αμντουνί
Κίτρινες: 41′ Ζακάρια, 41′ Κέρερ, 42′, 58′ Σινγκό, 79′ Μαβισά – 6′ Φλορεντίνο, 30′ Καρέρας, 42′ Ακτούρκογλου
Κόκκινη: 58′ Σινγκό

ΜΟΝΑΚΟ (Άντι Χίτερ): Μάγετσκι, Βάντερσον, Σινγκό, Κέρερ, Ενρίκε (57′ Μαβισά), Καμαρά (57′ Μαγκασά), Ζακάρια (90’+1′ Ιλενικενά), Ακλιούτσε, Γκολοβίν, Σεγκίρ (63′ Σαλισού), Εμπολό (63′ Μπαλογκάν).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Μπρούνο Λάζε): Τρουμπίν, Καρέρας, Αραούχο, Οταμέντι, Μπαχ, Φλορεντίνο (65′ Φλορεντίνο), Άουρσνες (85′ Μπαρέιρο), Ντι Μαρία (90’+1′ Ρόλχαϊσερ), Κοκτσού, Ακτούρκογλου, Παυλίδης (65′ Καμπράλ).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League:

Τρίτη 26 Νοεμβρίου

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μίλαν 2-3
Σπάρτα Πράγας – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-6
Γιουνγκ Μπόις – Αταλάντα 1-6
Ίντερ – Λειψία 1-0
Μάντσεστερ Σίτι – Φέγενορντ 3-3
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Σάλτσμπουργκ5-0
Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0
Μπαρτσελόνα – Μπρεστ 3-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ 1-5

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας – Στουτγκάρδη 5-1
Στουρμ Γκρατς – Χιρόνα 1-0
Αϊντχόφεν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-2
Άστον Βίλα – Γιουβέντους 0-0
Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0
Μονακό – Μπενφίκα 2-3
Μπολόνια – Λιλ 1-2
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-3
Σέλτικ – Μπριζ 1-1

Δείτε τη βαθμολογία της League Phase του Champions League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//Ν.

Φτερούγισμα πρόκρισης στο Πριγκιπάτο από τους “αετούς”Φτερούγισμα πρόκρισης στο Πριγκιπάτο από τους “αετούς”
uefa.com

Πηγή: ertsports.gr