Χωρίς μέλη των Ουόριορς το συλλαλητήριο για τον Στέφον Κλαρκ

Το ζήτημα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ εναντίον των Αφροαμερικανών ήλθε ξανά στο προσκήνιο με τη δολοφονία του Στέφον Κλαρκ ενώ το συλλαλητήριο προς τιμήν του θα πραγματοποιηθεί χωρίς εκπρόσωπο των Ουόριορς.

Ο Στέφον Κλαρκ, ένας νεαρός Αφροαμερικανός που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια όταν βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της γιαγιάς του, δέχθηκε οκτώ σφαίρες κυρίως στην πλάτη και τα πλευρά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του.

Οι πληροφορίες αυτές ενίσχυσαν την οργή των διαδηλωτών, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις εδώ και ημέρες και οι οποίοι βγήκαν ξανά χθες το βράδυ στους δρόμους του Σακραμέντο. Από την πλευρά του, ο προπονητής των Ουόριορς, Στιβ Κερ εξήγησε πως οι παίκτες του ήταν ελεύθεροι να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κλέι Τόμπσον τόνισαν πως το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στον δρόμο για το Σακραμέντο όμως δεν θα βρεθεί κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο άλλοτε NBAer Ματ Μπαρνς.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ουόριορς εξήγησαν πως στηρίζουν την οικογένεια του Κλαρκ.

 

Πηγή: gazzeta.gr