Ήταν μια ομάδα – υπόδειγμα, η οποία κέρδισε με το παιχνίδι της τον θαυμασμό όλων των πραγματικών ποδοσφαιρόφιλων. Ο περυσινός Άγιαξ, αφού στους «16» του Champions League απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης με… πάρτι μέσα στην ισπανική πρωτεύουσα (4-1), έκανε το ίδιο και με την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ajax playing the beautiful game their way in 2019 #UCL | #OnThisDay | @AFCAjax pic.twitter.com/OVbIEI7myr
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 16, 2020
/blockquote>
Όπως και κόντρα στην Βασίλισσα, μάλιστα, τα «μωρά» του Έρικ τεν Χαγκ πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά (για πρώτη φορά από την σεζόν 1996-97) με νίκη μέσα στο Τορίνο και «χρυσό» σκόρερ τον μετέπειτα παίκτη της Γηραιάς Κυρίας, Ματάις ντε Λιχτ.
#OTD last year, Ajax extended their sensational run & reached the #UCL semi-finals for the 1st time since 1996/97…#OnThisDay | @AFCAjax pic.twitter.com/CYDkRQuUxO
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 16, 2020











