Όταν ο Παναθηναϊκός «λύγισε» τη Μπαρτσελόνα στη Λεωφόρο!

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στη γεμάτη Λεωφόρο τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League και τη νίκησε με 1-0, βάζοντας τις βάσεις για μια πρόκριση που τελικά χάθηκε στο «τσακ» για το «τριφύλλι».

Στην εποχή που ο Παναθηναϊκός κατέγραφε σπουδαίες ευρωπαϊκές επιτυχίες, υπήρξε και η μέρα που πρόσθεσε τη Μπαρτσελόνα στα «θύματά» του, σκορπώντας τη χαρά σε εκατομμύρια φίλους του.

Τη σεζόν 2001/02, οι «πράσινοι» έφτασαν στα προημιτελικά του Champions League και ο αντίπαλος ήταν τόσο μεγάλος, όσο και η πρόκληση για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν! Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στην Αθήνα κι έμελλε να μείνει αξέχαστος στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Οι «μπλαουγκράνα» των Ριβάλντο, Πουγιόλ, Σαβιόλα, Όφερμαρς και Κλάιφερτ ηττήθηκε από ένα ψυχωμένο «τριφύλλι», με τον Μπασινά να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Κόλκα (77′) και να βάζει… φωτιά στη Λεωφόρο!

Η νίκη γέμισε με αισιοδοξία τα «πανιά» του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς του Καμπ Νόου, έστω κι αν τελικά η πρόκριση στα ημιτελικά δεν ήρθε ποτέ, αν και οι «πράσινοι» έφτασαν τόσο κοντά… 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (60’ Μπόατενγκ), Βλάοβιτς (73’ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου (90’ Βόκολος).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπονάνο, Γκάμπρι, Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο (66’ Ράισιγκερ), Ρόσεμπακ (70’ Ριβάλντο), Κοκού (53’ Τσάβι), Μότα, Όφερμαρς, Κλάιφερτ.

Πηγή: gazzeta.gr