Formula 1, GP Ιαπωνίας: Σε κίνδυνο η πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στην Ιαπωνία για το συμβάν με τον Νόρις
Οι αγωνοδίκες του GP Ιαπωνίας εξετάζουν το συμβάν του Μαξ Φερστάπεν με τον Λάντο Νόρις στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών, και μια ενδεχόμενο ποινή μπορεί να στερήσει την pole position που κατέκτησε ο Ολλανδός.
Στην προετοιμασία των δύο οδηγών για τους πρώτους τους γρήγορους γύρους στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης στη Σουζούκα, ο Μαξ Φερστάπεν προσέγγιζε με αργό ρυθμό τη θρυλική στροφή 130R και προσπαθούσε να θερμάνει τα ελαστικά του.
Με μια απότομη υπερστροφή της RB18, το μονοθέσιο του Ολλανδού συνέκλινε απότομα προς τα αριστερά, τη στοιγμή που ερχόταν με πολύ υψηλή ταχύτητα η McLaren του Νόρις. Ο νεαρός Βρετανός αναγκάστηκε να βγει στο γρασίδι για να αποφύγει τη σύγκρουση με τη Red Bull – κάτι που ο Φερστάπεν χαρακτήρισε στη ραδιοεπικοινωνία ως «απίστευτο».
Ο πρωταθλητής κρίθηκε να επισκεφτεί τους αγωνοδίκες στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), καθώς οι τελευταίοι έκριναν ότι παραβίασε το Άρθρο 33.4 του αγωνιστικού κώδικα. Που πρβλέπει ότι «σε κανένα σημείο ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να οδηγείται αναίτια αργά, νευρικά ή με τρόπο εν δυνάμει επικίνδυνο για άλλους οδηγούς ή κάποιο άλλο άτομο».
Ο Φερστάπεν απολογήθηκε στον Νόρις για το συμβάν, αλλά ο Βρετανός δήλωσε πως πιστεύει ότι μια τιμωρία είναι επιβεβλημένη για τον Ολλανδό. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι αγωνοδίκες μετά την ακρόαση του Φερστάπεν.
Παρόλα αυτά, ο Μαξ δεν φάνηκε να ανησυχεί όταν βγήκε από τη RB18, στο τέλος των δοκιμών κατάταξης: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την πολ ποζίσιον, αλλά ακόμα περισσότερο που επιστρέψαμε εδώ, ήταν εκπληκτικό που οδηγήσαμε και πάλι [στη Σουζούκα]», είπε ο Ολλανδός.
«Έχασα ένα μικρό κομμάτι από τον αεραγωγό, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν βελτίωσα το χρόνο μου. Αύριο ο αγώνας θα έχει ενδιαφέρον, με τον καιρό. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο», κατέληξε, βάσει των προβλέψεων ότι το ενδεχόμενο βροχής στη διάρκεια του GP Ιαπωνίας (9/10, 08:00) συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Photo credits: Associated Press
Πηγή: Sport24.gr











