Oι Νετς τιμούν την μνήμη του ράπερ «The Notorious B.I.G.» (pics & vids)

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ράπερ που πέρασαν ποτέ από την Αμερική και οι Νετς θα τιμήσουν την μνήμη του.

Ήταν 9 Μαρτίου του 1997 στο Λος Άντζελες, όταν ο νεαρός «Biggie Smalls» έπεφτε νεκρός από 4 σφαίρες και μια μεγάλη «μάχη» τέλειωνε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Έξι μήνες από αυτό το γεγονός είχε προηγηθεί ο θάνατος του «εχθρού» του Tupac, σε δύο υποθέσεις που υπήρχαν πολλοί λόγοι να συνδεθούν αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό.

Οι δυο θάνατοι συνδέθηκαν και αποδόθηκαν στον πόλεμο μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ακτής στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να βρεθούν ποτέ οι δολοφόνοι. 

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο «Notorious B.I.G.» έχοντας πραγματικό όνομα, Christopher Wallace, προήλθε από πυροβολισμό.

Η μοιραία σφαίρα, από τις τέσσερις που δέχτηκε ενώ επέβαινε σε μια Chevrolet, μπήκε από το ισχίο του και κατέστρεψε μια σειρά από ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, το συκώτι και τους πνεύμονες. Οι υπόλοιπες τον βρήκαν στο χέρι και την πλάτη. 

Ο κορυφαίος -ίσως- storyteller της εποχής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση την μοιραία νύχτα δεν είχε καταναλώσει ναρκωτικά ή αλκοόλ. 

Η αστυνομία αλλά και το FBI θεώρησαν πως οι δύο θάνατοι των δημοφιλών μουσικών συνδέονταν και μάλιστα σχετίζονταν με τον ιδιότυπο πόλεμο των ράπερς στις ΗΠΑ.

Οι δυο τους υπήρξαν φίλοι νωρίτερα αλλά τα πάντα άλλαξαν γιατί ο Notorious B.I.G. Εκπροσωπούσε τους MCs της Νέας Υόρκης, ενώ ο Tupac Shakur το Λος Άντζελες.

Μάλιστα, ο Marion “Suge” Knight, ιδιοκτήτης τότε της Death Row Records που εκπροσωπούσε τον Tupac θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του B.I.G, σε μια από τις πολλές θεωρίες που αναπτύχθηκαν χωρίς ποτέ να αποδειχθεί τίποτα.

Ο νεαρός ράπερ έγραψε μοναδική ιστορία στην Αμερική και η φωνή του όρισε μια ολόκληρη γενιά.

Η δολοφονία του έγινε στο Λος Άντζελες και κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρό του ο Σακίλ Ο’ Νιλ.

Όταν πέθανε ο νεαρός ράπερ ο πρώην NBAer αποκάλυψε ότι θα ήταν στο πάρτι αυτό που διέλυσε η πυροσβεστική επειδή είχε πολύ κόσμο.

Τον Σακίλ τον πήρε ο ύπνος και δεν μπόρεσε ποτέ να παρευρεθεί και να δει από κοντά τον φίλο του.

«Δεν μπορώ να πω ότι θα το είχα αποτρέψει, απλά λέω… αν εκεί μαζί του στο αυτοκίνητο, και πάλι θα είχαν πυροβολήσει; Αυτό είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι».

Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια και οι Νετς ετοιμάζουν στον αγώνα με τους Νικς «Biggie Night» για να τιμήσουν την μνήμη του θρυλικού ράπερ του Μπρούκλιν την Κυριακή τα ξημερώματα.

Στο γήπεδο θα δώσουν το παρών η μητέρα και ο Sean ‘Diddy’ Combs με διάφορες εκδηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί για πριν τον αγώνα αλλά και στο ημίχρονο.

Στο γήπεδο έχουν προσκληθεί και τα 4 παιδιά του ράπερ.

Η μουσική του Notorious B.I.G. είναι εκείνη που ακούγεται στα παιχνίδια των Νετς από το 2012 που η ομάδα μετακόμισε στο Μπρούκλιν.

Τα τραγούδια του παίζουν πριν από τα παιχνίδια και στο ημίχρονο και πολλά κομμάτια τους παίζουν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Ήταν μια εύκολη απόφαση να γιορτάσουμε στο παιχνίδι μας τον Biggie. Ο Puff Daddy θα πάρει μέρος οπότε το όλο εγχείρημα είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμάς.

Ήταν από το Μπρούκλιν,παίζουμε την μουσική του. Θεωρούμε τον εαυτό μας το σπίτι του χιπ χοπ. Το σωστό είναι αυτή η βραδιά να πραγματοποιηθεί στο Μπρούκλιν».

Ο θάνατος του Biggie επηρέασε νεαρά παιδιά που το μόνο που έχουν να κρατιούνται σε εκείνες τις περιοχές είναι το χιπ χοπ.

Μαζί με τον θάνατο του Tupac η Αμερική δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια δύο κορυφαίων και νεαρών παιδιών στο είδος τους.

Μπλέχτηκαν και έκαναν λάθη που και οι δύο αργότερα θα είχαν μετανοιώσει και αυτό που έχει μείνει πίσω είναι η παρακαταθήκη που έχουν αφήσει.

Πηγή: gazzeta.gr